erfgoedobject

Dorspwoning

bouwkundig element
ID
34291
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/34291
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Op de rooilijn vooruitspringend breedhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen) met vlechtingen in de linker zijgeveltop. Jaartal 1808 in geschilderde cijfers op de tussendorpel van de deur. In de tweede helft van de 19de eeuw aangepaste lijstgevel met grijsgeschilderde bepleistering in horizontale banden op groengeschilderde plint. Rechthoekige vensters en deuren van groen en witgeverfd houtwerk. Blinde bovenvensters in beide deurtraveeën. Houten dak- en kroonlijst op klossen.


Bron     : Lanclus K. & Verbeeck M. 1993: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Evergem - Lochristi, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Dorspwoning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/34291 (Geraadpleegd op )