Hoeve Meetjesland

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Meetjesland

Beschrijving

Eenvoudig achterin gelegen boerenwoning van drie traveeën onder zadeldak (pannen), tussen zijpuntgevels met vlechtingen. Naar verluidt jaartal 1774 op een balk van de houten zoldering. Verankerde, bepleisterde en geelgekleurde lijstgevel op gecementeerde plint. Rechthoekige vensters met geelgeschilderde luiken, hardstenen lekdrempel en vlakke gecementeerde omlijsting rond de rechthoekige deur.

Links aanleunend laag bakstenen zandkot met bakoven onder zadeldak (pannen), ovenmond in de open haard tegen de linker zijgevel.

Ten westen lage deels versteende dwarsschuur met stallen onder strooien zadeldak. Horizontale beplanking rechts naast de verhoogde schuurpoort en tegen de linker zijpuntgevel boven de rij staldeurtjes.

Auteurs: Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke