Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

Beschrijving

Diephuis, hoekhuis Nauwstraat, van respectievelijk twee en vier traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak (mechanische pannen). Traditioneel bak- en zandstenen gebouw volledig aangepast begin 20ste eeuw.

Zandstenen voorgevel uitlopend op vernieuwde in- en uitgezwenkte top van Franse zandsteen. Vernieuwde kruiskozijnen op de bovenverdieping van voor- en zijgevel. Tweeledige top: respectievelijk rondboogvormig zoldervenster tussen twee rechthoekige luiken en rechthoekig luik in neo-Vlaamserenaissance-stijl. Cartouche met kreeft (begin 20ste-eeuws) boven verbouwde begane grond.

Zijgevel met deels behouden zandstenen plint, muurbanden en steigergaten. Op begane grond: gekoppelde rondboogvensters overspannen door gebogen druiplijst (begin 20ste-eeuws).

Auteurs : Eeman, Michèle, Mondelaers, Lydie, Kennes, Hilde