Boerenarbeiderswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenarbeidershuis

Beschrijving

Boerenarbeidershuisje in omhaagde tuin met ijzeren toegangshek. Laag dubbelhuisje van twee traveeën onder zadeldak (pannen), uit de 19de eeuw. Verankerde bepleisterde lijstgevel met rechthoekige muuropeningen onder houten latei, op gecementeerde plint. Links aanleunende uitgebreide dwarsschuur onder links afgewolfd pannen zadeldak en met afgeknotte houten zijpuntgevel.

Bron     : Lanclus K. & Verbeeck M. 1993: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Evergem - Lochristi, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke