Teksten van Directeurswoning en wegkapel

Directeurswoning ()

Voormalige directeurswoning van het klooster van de zusters van de Heilige Vincentius a Paulo. Neogotisch getint huis met voortuin afgesloten door ijzeren hek en links begrensd door wegkapel. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), van 1902. Verankerde bakstenen lijstgevel op arduinen plint. Links licht uitspringend vensterrisaliet van twee traveeën, vroeger met topgevelbekroning. Rechthoekige vensters op arduinen dorpels en met geprofileerde latei onder verdiept boogveld met ingeschreven driepas. Smalle rondboognis op geprofileerde kraagsteen boven de deur. Oorspronkelijke houten gootlijst op getande baksteenfries boven drie rechter traveeën.

Auteurs:  Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke

Heilige Antoniuskapel ()

Heilige Antoniuskapel. Aan de straat palende bakstenen kapel op rechthoekige plattegrond onder pannen zadeldak (nok loodrecht op de straat), daterend van circa 1913. Voorpuntgevel met hoekpilasters. Omlijste rondboogdeur met booglijst op imposten. Daarachter een recent (1991) gemetste bakstenen nis met Heilige Antoniusbeeld. Rondboogvenster met bewaard houtwerk in rechter zijgevel.