Woning Den Beestenhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning Den Beestenhof

Beschrijving

Vroeger volgens verdwenen gevelopschrift zogenaamd 'Villa Margareta', heden ook bekend als 'Den Beestenhof'. Alleenstaande woning achter laag ijzeren hek, vermeldenswaard omwille van de kleurrijke beschildering en bijbehorende folkloristische tuinarchitectuur. Huis in L-vorm met anderhalve bouwlaag onder snijdende zadeldaken, van circa 1925. Groengeschilderde gevels met gewitte hoekafschuiningen en rozegeschilderd overdekt terras met vier landschappen in muurschildering. Terrasleuning opgefleurd door gepolychromeerde dragende mannetjes en een hoofd tussen balusters. In de voortuin en opzij, verschillende gepolychromeerde naïef volkse beelden vervaardigd van gewapend beton door de eerste eigenaar van de villa, Domien Alloncius: zwarte jongen met slang, meisje, hoed, koning, koningin, balletdanseres, giraf, kangoeroe, leeuw, krokodil, hert, zebra, vrouw in badpak, borstbeeld van Domien Alloncius en borstbeeld van danseres.

Auteurs: Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke

Aanvullende informatie

De kleurrijke beschildering van de woning is ondertussen aangepast. Ook zijn de gepolychromeerde, folkloristische beelden die de tuin sierden, niet langer bewaard.