Pastorie Onze-Lieve-Vrouw-Geboorteparochie met tuin

bouwkundig / landschappelijk element

Beschrijving

Pastorie van de parochie Overslag, gelegen in deels ommuurde beboomde tuin. Een kerkwegel leidt van de pastorie naar de kerk van Overslag. Alleenstaand dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), van 1859. Sobere baksteenbouw met rechthoekige vensters met persiennes op de begane grond en centrale rechthoekige deur in geprofileerde arduinen omlijsting op neuten; deur met gedeeld bovenlicht met diefijzers.

Rechts aansluitende bakstenen parochiekring Heilig Hart volgens opschrift gevelsteen in de rechter zijpuntgevel van 1934 (?).

• Archief Bestuur voor Monumenten en Landschappen, Buitendienst Oost-Vlaanderen.

Auteurs: Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke