Zondagsschool bij Vrije meisjesschool van het Akkerken

Beschrijving

Heden parochiaal centrum "'t Klokhuis", voorheen zondagsschool en deel uitmakend van de "Vrije meisjesschool van het Akkerken".

Bakstenen complex in neogotische stijl van 1875-76. Resterende gebouwen aan de straatzijde: vleugel van zes traveeën en één bouwlaag, geritmeerd door versneden lisenen en rechthoekige vensters (aangepast) in spitsboognissen met blind drielicht in boogveld; twee behouden spitsboogvormige dakvensters.

Rechts aanleunende vierkante toren met drie geledingen onder spitsdak (nu verdwenen) en aflijnende boogfries.

Ernaast hoge puntgevel van kloosterkapel met gedichte spitsboogvensters en op begane grond later aangebrachte rechthoekige toegangspoort.

• Gemeentelijk onderwijs te Sleidinge door de jaren heen, Sleidinge, 1982.

Auteurs: Lanclus, Kathleen