erfgoedobject

Hoeve met losse bestanddelen

bouwkundig element
ID
34433
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/34433

Juridische gevolgen

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen. Ten oosten, woonhuis van zes traveeën onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) uit begin 19de eeuw, naar verluidt daterend van 1813.

Bakstenen voorgevel op gecementeerde plint met bepleisterde kroonlijst en hoekblokken. Vlak omlijste rechthoekige vensters met persiennes en nieuwe rondboogdeur.

Interieur: in de woonkamer fraaie schouw met bordenrek op schouwbalk, stookplaats en mantel bekleed met siertegels en een tegelwand aan weerszij van de nieuwe schouw met een tableau met kat en hond.

Ten noorden, bakstenen dwarsschuur onder overstekend pannendak (nok loodrecht op de straat) met rechthoekige poorten en deuren.


Bron     : Lanclus K. & Verbeeck M. 1993: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Evergem - Lochristi, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Lanclus, Kathleen
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve met losse bestanddelen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/34433 (Geraadpleegd op )