Twee hoeven met losse bestanddelen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee hoeven op een erf

Beschrijving

Twee voormalige hoeven met losse bestanddelen op aanpalend en heden samengevoegd erf. Naast elkaar ingeplante naar het noorden georiënteerde boerenhuizen verbonden door een aanbouwsel (tweede helft van de 20ste eeuw). Westelijk gelegen boerenhuis van vijf traveeën met dubbelhuisopstand, onder pannen zadeldak, opklimmend tot de 18de eeuw. Gewitte erfgevel op blauwgeschilderde plint. Rechthoekige vensters met bewaarde houten kozijnen en duimen in platte omlijstingen; doorlopende platte band ter hoogte van de bovendorpels. Brede rechthoekige deuromlijsting van baksteentjes. Geprofileerde daklijst.

Aan de straat palende bakstenen stallen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat); mestvaalt ervoor op het erf.

Oostelijk gelegen lager boerenhuis van zes traveeën onder zadeldak (pannen), opklimmend tot de 18de eeuw. Verankerde en gewitte voorgevel met rechthoekige vensters en pomp tegen de haardtravee. Lage getoogde deur in een grijze bakstenen omlijsting.

Ten oosten bakstenen dwarsschuur onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat).

Auteurs: Verbeeck, Mieke