Pastorie van de Sint-Daniëlparochie met tuin

bouwkundig / landschappelijk element

Beschrijving

Pastorie gebouwd circa 1914 naar ontwerp van architect J. De Bosscher (Heusden) ter vervanging van de oude. IJzeren afsluiting tussen bakstenen hekpijlers met toegangshek begrenst de voortuin. Dubbelhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën onder schilddak (leien). Rode bakstenen lijstgevel met horizontale banden en boogstenen van geglazuurde baksteen. Links vooruitspringend vensterrisaliet van twee traveeën. Deur achter houten hoekportiek met bovenlichten en leien dak onder gevelnis met Heilig Hartbeeld.

• Archief Bestuur voor Monumenten en Landschappen, Buitendienst Oost-Vlaanderen.

Auteurs: Verbeeck, Mieke

Pastorietuin

Achterliggende en deels ommuurde pastorietuin die langs de westzijde aan het kerkkoor grenst. Bij de pastorie aansluitend gazon met solitaire Japanse notenboom (Gingko biloba) en achteraan een beboomd gedeelte. De tuin is sinds 2016 in gebruik als buurtpleintje.