erfgoedobject

Woonhuis Louis Paul Boon

bouwkundig element
ID
345
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/345
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Gebouwd in 1952, naar ontwerp van architect Albert Bontridder. Woonhuis van Louis Paul Boon.


Bron     : D'Huyvetter C., de Longie B. & Eeman M. met medewerking van Linters A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5N1 (A-G), Brussel - Gent.
Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle
Datum  :

Aanvullende informatie

De woning werd door Louis Paul Boon in een latere fase vele malen verbouwd. Albert Bontridder (die ook dichter was en goede vriend van Boon) en L.P. Boon zijn in ruzie gevallen door deze woning. Albert Bontridder was het helemaal niet eens met de bouwsels en verbouwsels van Boon. Ik heb deze woning volledig verbouwd en binnen het nieuwe concept zijn bepaalde muren van de oorspronkelijke woning behouden. Voor de verbouwing werd een bouwvergunning verleend eind 2004.
Auteurs : Van de Putte, Renaat
Datum:

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Woonhuis Louis Paul Boon [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/345 (Geraadpleegd op )