Herberg Klein Gent

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg Klein Gent

Beschrijving

Voormalige landelijke herberg zogenaamd Klein Gent aan een oude viersprong op de wijk Klein Gent. Hoekhuis van vier traveeën onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) waarschijnlijk uit het midden van de 19de eeuw. Verankerde, beraapte en witgeschilderde lijst- en puntgevel op gepikte plint. Getoogde benedenvensters met hardstenen lekdrempel, in platte bepleisterde omlijstingen en voorzien van luiken. Twee gelijkaardig omlijste kleine rondboogvormige zoldervensters in de puntgevel. Toegangsdeur in de omlijste afgeschuinde hoek met ezelsoor en twee brede bepleisterde friezen voor gevelopschriften. Tot venster gedichte vroegere poort in de rechter gevelhoek.

Bedrijfsgebouw met stallen ten zuiden op het achtererf.

Auteurs: Verbeeck, Mieke