Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen. Achterin gelegen noordelijk georiënteerd boerenhuis van oorspronkelijk drie traveeën onder zadeldak (pannen) met links toegevoegde travee, vermoedelijk daterend van circa 1800. Verankerde en gewitte bakstenen voorgevel op gecementeerde en gepikte plint. Rechthoekige deur in gecementeerde omlijsting en vensters met groengeverfde luiken. Bewaarde houten zoldering op moerbalken. Kelder onder opkamer op de zuidwestelijke hoek en stenen zoldertrap. Aan de straat palende dwarsschuur met paardenstal, kalverstal achter de W.C., koestallen en voederkot, onder zadeldak (pannen en golfplaten, nok evenwijdig met de straat), tot in het tweede kwart van de 20ste eeuw gedekt met stro. Erfgevel met strook horizontale beplanking onder de dakoverstek op houten schoren. Verhoogde schuurpoort in de straatgevel. Kleine stalvleugel ten westen uit het tweede kwart van de 20ste eeuw.

Auteurs: Verbeeck, Mieke