Bedrijfsvleugel van hoeve met losse bestanddelen

Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen in U-vorm geopend naar de straat. Laag zuidelijk georiënteerd boerenhuis van drie of vier traveeën, onder zadeldak (pannen), mogelijk opklimmend tot het eind van de 18de eeuw. Grijze beraapte lijstgevel met bepleisterde imitatiehoekkettingen en gecementeerde plint met schijnvoegen. Drie rechthoekige vensters met witbepleisterde omlijsting en groene luiken. Rechthoekige deur met blind bovenlicht in blauwgeschilderde vlakke omlijsting. Pomp tegen de linker gevelhoek. Interieur met bewaard tochtportaal, houten zoldering op moerbalken, dubbele open haard en korfboogdeur naar de achterkeuken. Rechts aangebouwde stallen (paardenstal en varkenshokken) van circa 1920. Ten westen lange bakstenen bedrijfsvleugel (van links naar rechts paardenstal, wagenhuis, aardappelkelder met tas, dwarsschuur, koestallen met voederstal) onder zadeldak (pannen, nok evenwijdig aan de straat); erfgevel met verhoogde schuurpoort. Houten loods ten zuiden.

Auteurs: Verbeeck, Mieke

Aanvullende informatie

De boerenwoning en aangebouwde stallen alsook de houten loods van de hoeve werden gesloopt. Alleen de bakstenen bedrijfsvleugel bleef bewaard.