erfgoedobject

Bedrijfsgebouw van hoeve

bouwkundig element
ID
34537
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/34537

Juridische gevolgen

  • is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Kleine hoeve met deels omhaagde boomgaard en moestuin aan de straat. Boerenhuis van vier traveeën onder zadeldak (pannen), waarschijnlijk uit de 18de eeuw. Zijgeveltoppen met vlechtingen, links met aandak op schouderstukken en met topstuk. Verankerde en gewitte bakstenen voor- en linker zijgevel op gepikte plint. lijstgevel met getrapte daklijst en voorzien van een rechthoekig venster met houten latei, kleine roedeverdeling en groene luiken; voorts een keldergat en opkamervenster. Rechthoekig benedenvenster en korfboogvormig zolderluik in de linker zijgevel. Toegangsdeur in een links aangebouwd laag bakstenen eenkamerhuisje van twee traveeën.

Ten zuiden lang bakstenen bedrijfsgebouw (dwarsschuur en stallen) met zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat).


Bron     : Lanclus K. & Verbeeck M. 1993: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Evergem - Lochristi, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Verbeeck, Mieke
Datum  :

Aanvullende informatie

Van de hoeve bleef alleen het lang bedrijfsgebouw met dwarsschuur en stallen bewaard.

Auteurs : Jacobs, Els
Datum:

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Bedrijfsgebouw van hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/34537 (Geraadpleegd op )