Stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoningen

Beschrijving

Heden gevelwand van drie lijstgevels, drie bouwlagen en samen tien traveeën onder een aaneensluitend zadeldak (kunstleien), uit de 19de eeuw. Volgens de kaart van P.C. Popp (1868-69) vormden de nummers 56-58 voorheen één pand.

Nummers 54 en 56 met bepleisterde en witgeschilderde voorgevel; nummer 58 gecementeerd met reliëfbanden en geometrische versiering. Rechthoekige vensters op arduinen lekdrempels.

Nummer 56. Benadrukte rechtertravee door middel van belijnend risaliet; verdiepte rechthoekige deur in rechthoekige hardstenen omlijsting, gevat tussen pilasters onder gestrekte druiplijst; bovenvensters in geriemde omlijsting. Gevelaflijning door middel van gekorniste kroonlijst op modillons.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde