Alleenstaand burgerhuis met tuin

Beschrijving

Alleenstaand burgerhuis met tuin, vandaag gelegen op de hoek met de recent aangelegde Knokkeweg, voorheen met stokerij Steyaert. Voortuintje met ijzeren hek op muurtje. Lijstgevel met dubbelhuisopstand van drie traveeën en twee bouwlagen onder geknikt zadeldak (pannen, roofing, nok parallel aan de straat) met oeils-de-boeuf; gedateerd 1905 in het dakvenster. Gevel horizontaal geaccentueerd door cordon en aflijnende tandlijst. Licht uitspringende centrale deurtravee uitlopend in getrapt dakvenster. Licht getoogde vensters met neg-, hoek- en sluitstenen. Tegeltableaus op de borstweringen.

Auteurs: Lanclus, Kathleen