Goed te Piethoek

Zogenaamd "Goed te Piethoek", reeds gekend in 1630. Achterin gelegen hoeve met omhaagd erf.

Ten noorden, gewit boerenhuis op gepikte plint van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat). Rechthoekige vensters met luiken en rechthoekige deur. Overkragend dakschild rustend op modillons. Sporen van muurvlechtingen op rechter zijgevel, ook opkamervenster en gebogen zoldervenster. Uitgebouwde keuken tegen achtergevel onder mank zadeldakschild. Links zijaanbouwsel onder lessenaarsdak.

Ten zuiden, ruime dwarsschuur met gewitte gevel op gepikte plint onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat). In het dak verhoogde rechthoekige inrijpoort.

Ten westen, bakhuis met aangebouwde varkensstal. Ten noordoosten, naast het woonhuis, met gras begroeide aardappelkelder voorzien van gemetste rondboogdeur.

Auteurs: Lanclus, Kathleen