erfgoedobject

Hoeve met losse bestanddelen

bouwkundig element
ID: 34629   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/34629

Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

Beschrijving

Hoevetje met losstaande bestanddelen met boomgaard. Ten noordoosten, boerenhuis onder zadeldak (rode en zwarte pannen, nok parallel aan de straat) met bakstenen lijstgevel voorzien van rechthoekige vensters, vermoedelijk uit de eerste helft van de 19de eeuw. Rechthoekige deur met roodgeschilderde negblokken tussen de vensters en sporen van een gedichte deur in de linker travee. Roodgeschilderde kroonlijst als gevelbeƫindiging. Rechts, zijaanbouwsel.

Bijgebouwen in houtbouw. Ten westen, schuur met horizontale bebording met respectievelijk poorten van wagenhuis in eerste travee en rechthoekige inrijpoort; overkragend zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat). Ten oosten, naast het woonhuis houten stalletje met zelfde beschieting en pannendak.


Bron     : Lanclus K. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kanton Nevele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Lanclus, Kathleen
Datum  : 1989


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Hoeve met losse bestanddelen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/34629 (Geraadpleegd op 02-12-2020)