Villa Cranenpoel

Beschrijving

Toegankelijk via overluifeld houten hek. Grote villa opgetrokken op een verhevenheid met uitzicht op de zogenaamde Kranepoel. Gebouwd in Normandische stijl met imitatie-vakwerk in de geveltoppen en daterend van 1902. Pseudovakwerk, voornamelijk in overstek boven driezijdige uitbouw van achtergevel en in dakkapellen. Afgedekt met zadeldak (leien) met decoratieve verwerking van geometrische versieringsmotieven in verschillende kleuren. Bakstenen gevels op natuurstenen plint met kordons, hoeken negblokken aan muuropeningen. Op de bovenverdieping opvallende sierankers.

Auteurs :  Lanclus, Kathleen