Stal met gevelniskapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stal met gevelniskapel

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve losstaande bestanddelen

Beschrijving

Aan de Brugse Vaart gelegen hoeve met losstaande bestanddelen uit de 19de eeuw doch op de plaats van een oudere hoeve; naar verluidt ouder huis naast de huidige woning, de voormalige herberg "De Weyenaar", gesloopt.

Boerenwoning van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (golfplaten). Bakstenen gevel op geschilderde plint, uitziend op de Brugse Vaart. Rechthoekige vensters op arduinen dorpel en voorzien van witte luiken.

Links ernaast gelegen stallen met in de zijgevel, eveneens Oostmolen-Noord, rondboognis met plaasteren beeld van Heilige Rochus.

Auteurs: Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

Het boerenhuis is gesloopt tussen maart 2019 en augustus 2021. De bewaarde stal met gevelniskapel vormt een pendant met herberg "Den Overzet", samen een beeldbepalend geheel aan het noordelijke jaagpad van de Brugse Vaart.