Hoeve met losse bestanddelen

Beschrijving

Aan de Brugse Vaart gelegen hoeve met losstaande bestanddelen uit de 19de eeuw doch op de plaats van een oudere hoeve; naar verluidt ouder huis naast de huidige woning, de voormalige herberg "De Weyenaar", gesloopt.

Boerenhuis van vijf traveeën en één bouwlaag Onder zadeldak (golfplaten). Bakstenen gevel op geschilderde plint, uitziend op de Brugse Vaart. Rechthoekige vensters op arduinen dorpel en voorzien van witte luiken.

Links ernaast gelegen stallen met in de zijgevel, eveneens Oostmolen Noord, rondboognis met plaasteren beeld van Heilige Rochus.

Auteurs :  Lanclus, Kathleen