Boerenarbeiderswoning

Beschrijving

Drie gelijkaardige aan de straat gelegen boerenarbeiderswoningen uit de tweede helft van de 19de eeuw, naar verluidt gebouwd door Gents industrieel. Bakstenen lijstgevels (nummer 245-247 witgeschilderd) onder zadeldaken (pannen, nok parallel aan de straat). Rechthoekige vensters met ijzeren roedeverdeling. Aflijnende tandlijst.

Auteurs :  Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

Van de drie boerenarbeiderswoningen (nummers 245-247, 249, 253) rest nog slechts één boerenarbeiderswoning (nummer 245-247). De twee andere woningen (nummers 249 en 253) werden gesloopt en vervangen door nieuwbouw.