Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen, opklimmend tot de 17de eeuw. Ten noorden, boerenwoning van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), op balk van schoorsteenmantel gedateerd Anno 1686. Gewitte gevel. Bouwnaad aan schouwtravee. Een rechthoekige deur vervangt sedert enkele jaren het oude getoogde deurtje. Linker zijgevel afgewerkt met muurvlechtingen. Rechter zijgevel met aangebouwde overwelfde aardappelkelder.

Interieur. Grote schoorsteen met balk voorzien van jaartal 1686 en Christusmonogram, en vroeger twee mazieren. Moerbalk met rolwerkversiering.

Ten oosten, dwarsschuur en stallen met ervoor liggende mestvaalt. Binnenin "anno 1821" op balk in linker travee. Rechter travee van voormalig wagenhuis verbouwd tot varkensstal.

Auteurs: Lanclus, Kathleen