Veerdienst en herberg Het Schipken

Beschrijving

Voormalige veerdienst en herberg "Het Schipken". Herberg opgericht met octrooi van de heer van Aalter in 1768. Heden aangepast hoekhuis en aanpalende woning van één bouwlaag onder overkragend zadeldak met daklijstbalkjes, opklimmend tot het derde kwart van de 18de eeuw. Gewitte gevel op gepikte plint met vernieuwde rechthoekige vensters. Nummer 18 met behouden doch zwartgeschilderde omlijsting van getoogde deur met oren en rechte kroonlijst. Voorheen voorzien van kruiskozijnen met kleine roedeverdeling en uitgesneden modillons onder overkragend dakschild (laatstgenoemde vernieuwd na brand).

Auteurs: Lanclus, Kathleen