Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

In zijn huidige vorm, dubbelhuis, drie bouwlagen en zes traveeën onder een zadeldak (nok parallel aan de straat), uit het vierde kwart van de 19de eeuw.

Voorheen verankerde en bepleisterde (?) bakstenen lijstgevel met lichte knik en bredere penanten tussen derde en vierde travee (aanpassing?). Rechthoekige vensters in hardstenen geriemde omlijsting; lekdrempels op de eerste en derde bouwlaag tot kordons doorgetrokken. Deurvensters op de bel-etage voorzien van arduinen balkonplaat op voluutconsoles; gietijzeren leuning. Fries van casementen tussen uitgewerkte consoles die de kroonlijst schragen.

Blijkbaar aangepaste begane grond (bouwnaden en hoger geplaatste rollagen).

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde