Herberg De Sterre

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg De Sterre

Beschrijving

Boerenhuis, voormalige herberg "De Sterre", met omhaagde voortuin. De oude herberg De Sterre was in 1670 eigendom van Frans van de Vyvere, raadspensionaris van de stad Gent. De herberg werd nadien verschillende malen verplaatst.

Witgekalkt woonhuis op gepikte plint van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), minstens opklimmend tot begin 19de eeuw. De plaatsing van de muurankers wijst op een latere verhoging van de gevel. Rechthoekige vensters met bruine luiken. Rechthoekige deur. Verzekeringsplaatje van "P.R." op de tweede penant.

Auteurs: Lanclus, Kathleen

Het rechter deel van de woning is verhoogd en voorzien van muuropeningen.