• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Oude dorpswoning

Beschrijving

Oude dorpswoning met twee bouwlagen onder zadeldak (pannen); oude kern, naar verluidt opklimmend tot het vierde kwart van de 16de eeuw. Twee linker traveeën (nu nummer 32) later toegevoegd of verbouwd. Respectievelijk geschilderde en gecementeerde gevel; sporen van platte banden. Beluikte houten bolkozijnen. Gedichte bovenvensters met uitzondering van het venster boven de deur. Fraaie eind 16de-eeuwse deuromlijsting van gedrukt korfboogdeurtje: geprofileerde arduinen omlijsting met voluten, geringde imposten en sluitsteen en bekronende waterlijst.

Auteurs :  Lanclus, Kathleen