• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve met losse bestanddelen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoevegebouwen

Beschrijving

Fraaie hoeve gelegen aan de rand van bossen en met de E40 ten noorden van het omhaagde erf, afgesloten door middel van een houten hek. Voor het huis houten steekpompje. Ten zuidoosten, boerenwoning van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen); vermoedelijk daterend uit begin 19de eeuw. Kleurrijk geschilderde gevel in ossenbloedkleur op gepikte plint met wit omlijste vensters en groen-witte luiken. Rechthoekige vensters met vernieuwd houtwerk en deur. Sporen van gedichte deur en venster rechts ervan, heden ingenomen door de aanpalende stal.

Rechts van de woning aangebouwde stal onder doorlopend zadeldak. Door houten, uitgewerkte windveren overluifelde zijgevels; linker zijgevel met sporen van gedicht venster. Zijaanbouwsels onder lessenaarsdak. In de achtergevel keukendeurtje, klein venstertje rechts en venster van opkamer en keldervenster links; aalpomp voor de stal. Ten noordwesten, mooie houten schuur met gepikte bebording, roodgeschilderde deur en in het dak verhoogde inrijpoort, afgedekt door zadeldak (pannen). Vlieggaten in de overluifelde geveltop rechts. Ten oosten, bakhuis van het tweedelige type met uitgewerkte houten windveren. Ten noorden, naast de schuur en bloementuin, verzorgde houtstapels.

Auteurs: Lanclus, Kathleen