Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Langgestrekte hoeve uit de eerste helft van de 19de eeuw. Boerenhuisje van één bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat). Gewitte gevel op gepikte plint. Rechthoekige beluikte vensters op arduinen dorpels, vernieuwd in 1976. Rechthoekige deur, erboven verzekeringsplaatje. Voorzien van nieuwe bakstenen gevelbekleding in 1986. Rechts aangebouwde koestallen (heden varkensstal).

Dienstgebouwtje onder afzonderlijk zadeldak, parallel aan woonhuis aangebouwd, voormalige maalderij, "braskot" en melkhuis, houten beschieting in zijgeveltop.

Ten noorden, bakhuisje van het samengestelde type.

Auteurs: Lanclus, Kathleen