erfgoedobject

Hoeve met losse bestanddelen

bouwkundig element
ID: 34871   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/34871

Juridische gevolgen

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen. Woonhuis ingeplant ten westen van de omhaagde boomgaard. Naar verluidt vakwerkbouw met gecementeerde gevel op bakstenen plint onder overkragend zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat). Vermoedelijk behoud van enkele wandstijlen van de oorspronkelijke vakwerkbouw, als vensterstijlen voor de kruisvensters. Houten kruiskozijnen met bewaard houtwerk en luiken. Moerbalken geankerd op middenstijl van vensters met schoorelement als versterking van de draaghoek. In de gevel uitstekende geprofileerde penuiteinden van de ankerbalken. In houten latei van voorts vernieuwde deur, ingekerfd jaartal 1577 (?). Behouden rechter zijgevel met gecementeerd aandak.


Bron     : Lanclus K. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kanton Nevele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Lanclus, Kathleen
Datum  : 1989


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Hoeve met losse bestanddelen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/34871 (Geraadpleegd op 25-10-2020)