erfgoedobject

't Hof te Barel

bouwkundig element
ID
34876
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/34876
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

Beschrijving

In de 15de eeuw ook zogenaamd "Hof te Baarle". Vroegere omgrachting - in verbinding met het "Oud Leiken" - voor een klein gedeelte nog bewaard. Gelegen tegenover nummer 16, zogenaamd "Klein Goed te Barel". Leen van de heer van Nevele met vier achterlenen. Reeds vermeld in 1454 en 1460 als eigendom van Zeger de Baenst, raadsheer van de hertog van Bourgondië. Heden grotendeels aangepaste hoevegebouwen met toegang ten zuiden, boerenhuis ten noorden en schuur en stallen ten westen.


Bron: LANCLUS K. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kanton Nevele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Lanclus, Kathleen
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: 't Hof te Barel [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/34876 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.