erfgoedobject

Hoeve met losse bestanddelen

bouwkundig element
ID
34877
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/34877

Juridische gevolgen

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen op begraasd erf met meidoornhaag. Ten noordoosten, boerenhuis met witgekalkte gevel op gepikte plint afgedekt met overkragend zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), vermoedelijk uit de eerste helft van de 19de eeuw. Rechthoekige vensters met luiken en deur.

Ertegenover dwarsschuur van acht traveeën met twee gekoppelde rondboogvormige doorritten van wagenhuis en een rechthoekige inrijpoort van schuur, afgedekt met zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat); cementtegel met jaartal 1874 in straatgeveltop.

Ten westen, bakhuisje.


Bron: LANCLUS K. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kanton Nevele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Lanclus, Kathleen
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Aanvullende informatie

De dwarsschuur uit 1874 en het bakhuisje bleven bewaard, maar de boerenwoning uit de eerste helft van de 19de eeuw werd gesloopt.

Auteurs: Jacobs, Els
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hoeve met losse bestanddelen [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/34877 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.