Café De Casino

Beschrijving

Café zogenaamd "De Casino". Gelegen op de eertijds zogenaamd Grote Plaats tegenover de vrijheidsboom. Hoekhuis Lodorp daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw. Voorgevel met dubbelhuisopstand. Bepleisterde lijstgevel van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (pannen). Eenvoudige rechthoekige vensters op arduinen lekdrempels. Centrale rechthoekige deur in arduinen omlijsting met kroonlijst. Linker travee omgebouwd tot winkelpui. Bakstenen zijgevel van drie traveeën en afgekante bepleisterde achtergevel.

Auteurs: Lanclus, Kathleen