Beschrijving

Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen. Ten noorden, boerenhuis van zeven traveeën en één bouwlaag onder overkragend zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat); in linker zijgevel jaarankers 1729. Gewitte gevel op gepikte plint naar het zuiden gericht. Gewijzigde, licht getoogde vensters op arduinen lekdrempels met groen-witgeschilderde luiken (19de eeuw). Zijgevels met zijaandaken afgewerkt met muurvlechtingen. Rechts zijaanbouwsel met drie staldeuren en aflijnende muizentand, rechts ervan recenter aanbouwsel van betonstenen onder lessenaarsdak (golfplaten). Ten zuiden, voormalig bakhuis met gewitte gevels onder pannen dak.

Auteurs: Lanclus, Kathleen