Beschrijving

Achterin gelegen hoeve met losstaande bestanddelen met zijweg naar de straat. Volgens 18de-eeuwse Ferrariskaart gelegen in een rechthoekige omgrachting met ten zuidoosten ervan een onbehuisde omwalling. Bewoners vonden een muuranker met het jaartal 1617 in de latere ast.

Heden voornamelijk 19de-eeuws boerenhuis (ten zuiden) van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen) met klokkenstoel. Heden gecementeerde voorgevel met vernieuwde vensters. Bakstenen achtergevel (vroegere voorgevel, naar het zuiden gericht) met vernieuwd houtwerk in de getoogde muuropeningen.

Grotendeels aangepast interieur met behouden moerbalk en kinderbalken in de woonkamer.

Ten noorden, dwarsschuur met in het dak verhoogde inrijpoort (links). Grote staldeuren en met ijzerwerk afgesloten poorten van het wagenhuis (rechts). Ten oosten, resterend deel van de vroegere ast.

Auteurs: Lanclus, Kathleen