Café Het Schuttershof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café Het Schuttershof

Beschrijving

Café zogenaamd "Het Schuttershof", vroeger ook zogenaamd "In 't Paradijs" en "Het Lam". Fraaie dorpsherberg met beraapte lijstgevel onder zadeldak (pannen), uit de 18de eeuw. Per twee gekoppelde rechthoekige vensters op arduinen dorpels gevat in vlakke bepleisterde omlijsting en van elkaar gescheiden door twee identieke spiegelboogdeuren (+ trap) in uitspringende omlijsting met flankerende pilastertjes op neuten en met waterlijst. Witgeschilderde kroonlijst als gevelbeëindiging. Ten westen, stallen onder zadeldak en ten noorden, wagenhuis met vier rechthoekige doorritten onder schilddak. Erf afgesloten met hek tussen bakstenen pijlers rechts van de woning.

Auteurs: Lanclus, Kathleen