Schoolgebouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Schoolgebouw

Beschrijving

Voormalige gemeenteschool (voor jongens) uit de 19de eeuw. Fraai landelijk schoolgebouw van één bouwlaag met witgeschilderde voorpuntgevel van drie traveeën, afgedekt door zadeldak (leien, nok loodrecht op de straat). Vooruitspringende centrale deurtravee met rechthoekige deur met afgeronde hoeken. Rondboogvormig bovenvenster. Gevel afgelijnd met decoratieve baksteenfriezen en bekroond met vierkant torentje onder tentdakje (leien) met windwijzer. Bakstenen zijgevels van acht traveeën geleed door lisenen waartussen hoge rechthoekige vensters met kleine roedeverdeling en rechthoekige deuren van de klaslokalen. Recenter achteraanbouwsel.

Auteurs: Lanclus, Kathleen