Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

Beschrijving

Hoekhuis met de Adegemstraat van respectievelijk drie traveeën en een venstertravee; drie bouwlagen en een lagere vierde onder een afgesnuit zadeldak (kunstleien).

Voorheen bepleisterde lijstgevel uit het vierde kwart van de 18de of het begin van de 19de eeuw, opgetrokken uit baksteen met verwerking van witgeschilderde natuursteen. Markerende pilasters uitlopend op de gecanneleerde trigliefconsoles van het hoofdgestel met houten kroonlijst.

Rechthoekige bovenvensters in vlakke witgeschilderde omlijsting; casementen op de borstweringen. Verbouwde benedenverdieping, eertijds voorzien van winkelpui waarvoor bouwaanvraag van 1883. Gecementeerde zijgevel met oude muurankers, wijzend op oude kern.

• STADSARCHIEF MECHELEN, bundel 1883, nummer 58.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde