Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën

Beschrijving

Kapel, gebouwd in 1938 door Georges en Anna Hulin de Loo ter nagedachtenis van hun ouders tegenover de plaats van de oude circa 1930 gesloopte kapel onder leiding van aannemer I. Claeys. Bakstenen kapel van twee traveeën onder zadeldak (leipannen) met vlak afgesloten koor. Voorgevel in natuursteen met rondboogdeurtje gevat in rechthoekige travee-nis gevormd door pilasters en cordon verrijkt met wapenschilden van de familie Hulin. Geveltop in de vorm van een driehoekig fronton waarin reliëf met doornenkroon. Op de vier hoeken zijmuurtjes uitgewerkt als vleugelstukken gevat tussen pilastertjes met lijstkapiteel. Zijgevels met rechthoekige travee-nissen en twee rondboogvormige venstertjes. In koor rosas.

Witbepleisterd interieur; arduinen altaar met gedenksteen en nieuw Onze-Lieve-Vrouwebeeld; afgesloten door houten traliehek.

• STROBBE A., Hulins kapel in Lotenhulle, in Het Land van Nevele, XIX, 1, 1988, p. 3-28.

Auteurs: Lanclus, Kathleen