erfgoedobject

Hoeve met losse bestanddelen

bouwkundig element
ID
34987
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/34987
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen gegroepeerd op het met roodgeschilderd ijzeren hek afgesloten erf. Notelaar en betonnen stoeppaaltjes voor het huis.

Ten noorden, boerenhuis van acht traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat); jaartal 1803 op moerbalk in de huiskamer. Verankerde, witgeschilderde lijstgevel op gepikte plint met aflijnende kroonlijst. Rechthoekige vensters en deur met vernieuwd houtwerk en gevat in rode gecementeerde omlijstingen met oren, aangebracht in de jaren 1930. Overkragend dakschild rustend op daklijstbalkjes. Rechts aangebouwde stallen met rechthoekige poort.

Bakstenen schuur en stalvleugel ten zuiden tegenover het woonhuis; vermoedelijk opgetrokken in het vierde kwart van de 19de eeuw; voorzien van centrale rechthoekige doorritpoort.


Bron     : Lanclus K. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kanton Nevele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Lanclus, Kathleen
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve met losse bestanddelen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/34987 (Geraadpleegd op )