erfgoedobject

Hoeve met losse bestanddelen

bouwkundig element
ID
34993
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/34993

Juridische gevolgen

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen met twee linden aan oprit. Ten noorden, boerenhuis van zeven traveeën (?) en één bouwlaag onder overkragend zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat). Gewitte gevel op gecementeerde plint. Rechthoekige vensters op lekdrempel met groen-witte luiken. Deur in grijsgeschilderde omlijsting. Eerste travee (venster en deur) vermoedelijk later toegevoegd.

In zuidoostelijke hoek van het erf, bakhuis met verdwenen ovengedeelte, muurvlechtingen op voor- en achterpuntgevel. Voorts rechthoekige deur en gedichte vensters. Ten westen, dwarsschuur onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), gedateerd 1887, met latere aanpassingen.


Bron: LANCLUS K. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kanton Nevele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Lanclus, Kathleen
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Aanvullende informatie

Van de hoeve resten enkel de inkom met linden en het boerenhuis. De schuur, stallen en het bakhuis zijn gesloopt en vervangen door nieuwe constructies.

Auteurs: Braeken, Jo
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hoeve met losse bestanddelen [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/34993 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.