Huis In de Tramstatie en kapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Huis In de Tramstatie

Beschrijving

Voormalig huis "In de Tramstatie" "De Brauwer bakker huurhouder" (zie verweerde gevelopschriften). Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (pannen); uit het derde kwart van de 19de eeuw. Roze gecementeerde gevel met rechthoekige vensters, op begane grond in grijze geriemde omlijsting, witte persiennes en rechthoekige deur (+ trap). Verankerde, beraapte zij- en achtergevels. Tegen linker zijgevel aangebouwde serre (vervallen).

Ernaast kapel, opgetrokken uit rode en zwarte baksteentjes in de eerste helft van de 19de eeuw (?). Puntgevel met spitsboogdeur geflankeerd door overhoeks geplaatste pilasters met topstuk. Halfronde apsis.

Auteurs :  Lanclus, Kathleen