Hoeve met losse bestanddelen

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, aan de straat afgesloten met haag. Ten zuiden, achterin gelegen boerenhuis met gewitte gevel op gepikte plint onder overkragend zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat); vermoedelijk oude kern uit de 18de eeuw. Vensters (bolkozijnen) in grijsgecementeerde omlijstingen uit de jaren 1930. Behouden steekboogdeurtje in uitspringende bakstenen omlijsting met oren en waterlijst. Sporen van gebogen deurtje op blinde travee tussen twee vensters. Rechts aanbouwseltje onder lessenaarsdak en steektrap naar zolderdeur. Ten westen, dwarsschuur onder ruim zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) met in het dak hoger opgetrokken doorrit, op tegel in rechter zijgeveltop gedateerd 1884.

Auteurs :  Lanclus, Kathleen