Herberg In de Bareele en Het Goedje

Beschrijving

Naar verluidt voorheen herberg zogenaamd "In de bareele" en "Het Goedje". Na de verharding van de weg werd ter hoogte van deze herberg een tol geheven van 1859 tot 1867.

Aan de straat gelegen breedhuis van acht traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen), uit begin 19de eeuw en verbouwd in het vierde kwart van de 19de eeuw. Witgekalkte gevel op gepikte plint met dubbelhuisopstand. Hoge rechthoekige vensters met roedeverdeling en luiken (rood-wit), in de uiterste travee imitatie-vensters. Eenvoudige rechthoekige deur. Aflijnende getrapte kroonlijst. Zijgevels afgewerkt met muurvlechtingen. Links ijzeren hek met één bakstenen pijler. Erachter aangebouwde stallen en één losstaand dienstgebouw met onleesbaar geworden 19de-eeuws jaartal.

Opgetekend in 1983 en gesloopt aangetroffen tijdens controlebezoek in 1986.

• JANSSENS A.: Zanten uit Nevele, Het Land van Nevele, III, 3, 1972, p. 135.