Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen. Ten westen, boerenwoning, vermoedelijk met 18de-eeuwse kern met gecementeerde gevel onder zadeldak (pannen), rechts aangebouwde stal onder lager zadeldak en open schuur. Rechthoekige vensters met roedeverdeling en luiken met hartvormige lichtopeningen. Deur in uitspringende bakstenen omlijsting met kroonlijst. Aflijnende bakstenen lijst. Ertegenover dwarsschuurtje onder zadeldak (golfplaten) met in het dak hoger opgetrokken doorrit, naar verluidt van 1921.

Auteurs: Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

De luiken met hartvormige lichtopeningen van de woning, zijn verdwenen. De aangebouwde stal onder lager zadeldak is aangepast en kreeg ook een woonfunctie. De open schuur is niet langer bewaard.

• Informatie verkregen op basis van foto van IOED Meetjesland (28 december 2021).
Auteurs: Jacobs, Els