Beschrijving

Achterin gelegen fraaie hoeve met lange oprit in boomgaard, daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw, met oudere kern (zie oude kaarten). IJzeren toegangshek tussen twee linden, links ervan waterplas.

Ten noordwesten gelegen boerenhuis van zes traveeën met twee aangebouwde traveeën (stal) onder zadeldak (pannen). Verankerde roodgeschilderde bakstenen gevel (naar het zuidoosten) op gecementeerde plint en met witbepleisterd hoofdgestel. Rechthoekige vensters met kleine roedeverdeling en groene persiennes op arduinen lekdrempels. Rechthoekige deur met houten waaier in empire getinte stijl en diefijzers, gevat in uitspringende bakstenen groengeschilderde omlijsting. In linker zijgevel, jaarankers 1830.

Ten zuiden, dwarsschuur onder overkragend zadeldak, in straatgevel jaarankers 1(8)36. Met respectievelijk wagenhuis, gebogen schuurpoort en staldeuren. Laag afhellend zuidelijk dakschild.

Auteurs: Lanclus, Kathleen