Boerenwoning

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Open hoeve opklimmend tot de 18de eeuw. Boerenwoning met naar het zuidoosten gerichte gewitte gevel op grijsgeschilderde plint onder overkragend zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) rustend op modillons en gevat tussen zijaandaken met muurvlechtingen. Drie rechthoekige vensters met persiennes. Rondboogdeur met empire waaier. Lagere zijaanbouwsels onder zadeldaken.

Ten oosten, dwarsschuurtje en stallen onder overkragende zadeldaken (pannen, nok loodrecht op de straat). Ervoor mestvaalt.

Auteurs :  Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

Heden is enkel nog de boerenwoning van de hoeve bewaard. De woning werd met behoud van de erfgoedwaarde gerestaureerd.

Auteurs : Verhelst, Julie