Hulstelaerhoeve

Beschrijving

Zogenaamd "Hulstelaerhoeve", zou reeds vermeld zijn in 1639 (zie recent aangebracht keramieksteentje met huisnaam en jaartal). Gerenoveerd boerenhuis met gewitte gevel op gepikte plint onder overkragend zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat). Licht getoogde vensters met luiken.

Grotendeels vernieuwd interieur met behoud van een moerbalk versierd met wolvetand en kruismotief.

Erachter gelegen dwarsschuur; vermelding "Anno 1904" aan weerszij van een niskapelletje met heiligenbeeld boven een staldeur. Bakstenen gebouw met rechthoekige schuurpoort en getoogde deuren en venstertjes onder overkragend zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat).

Auteurs :  Lanclus, Kathleen