Boerenarbeidershuisje Hammeveld

Beschrijving

Thans zogenaamd "Hammeveld", naar de omliggende gronden. Haaks op de straat ingeplant boerenarbeidershuisje vermoedelijk uit eind 18de eeuw; vier traveeën en één bouwlaag onder overkragend zadeldak (pannen). Witgeschilderde gevel op gepikte plint. Drie gelijke houten kruiskozijnen met roedeverdeling en gedeelte onder de tussendorpel afgesloten met luiken (blauw-wit). Eenvoudige rechthoekige deur en gedichte deur naast rechter venster. Linker zijgevel afgewerkt met aandak. Links zijaanbouwsel van twee traveeën onder zadeldakje (pannen). Voor de voordeur waterpomp.

Auteurs: Lanclus, Kathleen